Київстар Україна +380687185065; +380973507782

Водафон Україна +380506292030; +380506379546

X

Заказ звонка

Отправить
  • СОЛОМІЯ

Озима пшениця СОЛОМІЯ 

ОРИГІНАТОР: Інститут фізіології рослин і генетики НАН України.

ЗАНЕСЕНИЙ ДО РЕЄСТРУ СОРТІВ РОСЛИН УКРАЇНИ на 2016 рік для вирощування у поліській, лісостеповій та степовій зонах України.

БІОЛОГІЧНІ ОЗНАКИ: короткостебловий, середньоранній, вегетаційний період 278-282 дні. Стійкий до вилягання. Зимостійкість вища середньої, посухостійкий. Стійкий до ураження борошнистою росою та ураження бурою листковою іржею. Стійкий до проростання зерна в колосі та обсипання. Різновидність -еритроспермум.

ЯКІСТЬ ЗЕРНА: борошномельні та хлібопекарські властивості відмінні. Зерно сорту Соломія містить 14,0-15,0 % білка, 28,5-33,1% сирої клейковини, сила борошна 327-391 о.а., об'єм хліба із 100 г борошна 1150-1280 мл, загальна оцінка хлібопекарських якостей 8,2-8,4 балів. Віднесений до сильних пшениць. При належній агротехніці генетика сорту забезпечує отримання високоякісного зерна.

ГОСПОДАРСЬКІ ОЗНАКИ: сорт високоврожайний, інтенсивного типу. Згідно з даними оригінатора (ІФРГ НАН України), у роки конкурсного випробування урожайність сорту Соломія становила 99,2 ц/га, що на 7,9 ц/га перевищує врожайність національного стандарту. Максимальний врожай отримано в конкурсному випробуванні 2015 року 108,5 ц/га, що перевищує національний стандарт на 12,2 ц/га.

В екологічному випробуванні в трьох точках (зони Полісся, Лісостепу, Степу) 2016 року сорт озимої пшениці Соломія забезпечив урожайність 92,2 ц/га, що вище на 9,6 ц/га національного стандарту (сорт Єдність).

Урожай зерна сорту Соломія в державному сортовивченні у 28 сортодослідах становив 51,5–105,2 ц/га. Суттєві прибавки урожаю сорту Соломія до національного стандарту – 5,0–47,6 ц/га отримано у 18 сортодослідах 14 областей України, що охоплюють зони Степу, Лісостепу та Полісся (Миколаївська, Дніпропетровська, Кіровоградська, Донецька, Полтавська, Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Вінницька, Тернопільська, Черкаська, Чернігівська, Волинська, Львівська).

Середня врожайність сорту Соломія в зоні Степу за роки Державного випробування становила 55,3 ц/га, в зоні Лісостепу – 66,5 ц/га, Полісся – 59,0 ц/га, що на 2,1-3,6 ц/га перевищує національний стандарт.

Максимальні врожаї сорту Соломія 95,0; 96,6; 101,5; 103,0; 105,2; 108,5 ц/га отримано на Кіровоградській Держсортстанції (Кіровоградська область), Сумському Держекспертцентрі (Сумська область), Вінницькому Держекспертцентрі (Вінницька область), Маньківській Держсортстанції (Черкаська область) та у виробничих умовах у ДП Дослідне сільськогосподарське виробництво (Київська область).

АГРОТЕХНІЧНІ ВИМОГИ: сорт необхідно вирощувати за інтенсивною технологією з внесенням оптимальних та високих доз мінеральних добрив. Специфічним для мінерального живлення сорту є необхідність ранньовесняного підживлення по мерзлоталому ґрунті та внесення добрив на бідних ґрунтах з осені (до чи після посіву). З метою одержання високоякісного зерна необхідно передбачити внесення високих доз азотних добрив, у тому числі проводити третє підживлення після викидання колоса та обприскування посівів від шкідників і хвороб, особливо після викидання колосу.

Норма висіву насіння 5,5-6,0 млн. схожих зерен на 1 га. Оптимальними попередниками є зайнятий пар, однорічні трави та горох. Сіяти в другій половині оптимальних строків.

Основні дані
Оригінатор Інститут фізіології рослин і генетики НАН України
Рік внесення до Реєстру сортів рослин України 2016 рік
Зона вирощування для вирощування у поліській, лісостеповій та степовій зонах України
Характеристика сорту/гібрида
Біологічні ознаки короткостебловий, середньоранній, вегетаційний період 278-282 дні. Стійкий до вилягання. Зимостійкість вища середньої, посухостійкий. Стійкий до ураження борошнистою росою та ураження бурою листковою іржею. Стійкий до проростання зерна в колосі та обсипання. Різновидність -еритроспермум.
Якість зерна борошномельні та хлібопекарські властивості відмінні. Зерно сорту Соломія містить 14,0-15,0 % білка, 28,5-33,1% сирої клейковини, сила борошна 327-391 о.а., об'єм хліба із 100 г борошна 1150-1280 мл, загальна оцінка хлібопекарських якостей 8,2-8,4 балів. Віднесений до сильних пшениць. При належній агротехніці генетика сорту забезпечує отримання високоякісного зерна.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре

СОЛОМІЯ

  • 0 грн.


Рекомендовані товари

Селена Стар

Селена Стар

Ячмінь озимий СЕЛЕНА СТАР ОРИГІНАТОР: ПрАТ «Селена», м. Одеса. Занесений до Державног..

0 грн.

БОГДАНА

БОГДАНА

Озима пшениця БОГДАНА ОРИГІНАТОР: Інститут фізіології рослин і генетики НАН України, Миронів..

0 грн.

ЛІРА ОДЕСЬКА

ЛІРА ОДЕСЬКА

Озима пшениця ЛІРА ОДЕСЬКА ОРИГІНАТОРИ: Селекційно-генетичний інститут – Національний центр н..

0 грн.

ПОДОЛЯНКА

ПОДОЛЯНКА

Озима пшениця ПОДОЛЯНКА ОРИГІНАТОРИ: Інститут фізіології рослин і генетики НАН України, Миро..

0 грн.

ДАРИНКА КИЇВСЬКА

ДАРИНКА КИЇВСЬКА

Озима пшениця ДАРИНКА КИЇВСЬКА ОРИГІНАТОР: Інститут фізіології рослин і генетики НАН України...

0 грн.